Prsa ·

3 minuty čtení

·

7. 3. 2020

PRSA 20+, 30+, 40+. JAK SE DEKOLT MĚNÍ V ČASE A CO S TÍM LZE DĚLAT?

Právě prsa jsou nejdůležitější částí těla, která nejvíce ovlivňuje ženské sebevědomí. Není divu, že jim věnujeme stejnou, ne-li větší, pozornost, jako vráskám či hubnutí. Co se s nimi během života děje a dá se změnám zabránit?

 

 

Bezstarostných dvacet

V tomto věku jsou prsa přirozeně v nejlepší formě, pevná a pružná a dost možná si toto období užíváte bez podprsenky, zato s dostatečným sebevědomím. V období kolem dvacítky plastické chirurgy navštěvují ženy především s požadavkem na zvětšení prsou, protože jejich přirozený růst je finální. Nebereme-li v potaz váhové odchylky či těhotenství. „Pro zvětšení prsou jsem se rozhodla, protože moje vlastní byla malá a necítila jsem se dostatečně žensky,“ komentovala svou augmentaci blogerka Dominika Korandová, kterou netěšilo používání push-upek a limit pro oblékání. Primář doporučil Dominice revoluční, velmi bezpečnou a šetrnou metodu, při níž se implantáty do těla vkládají speciálním trychtýřem. Výsledkem jsou nejen úžasná přirozeně vypadající prsa, ale i jizvička o velikosti okolo 2,5 cm, což je skoro třikrát méně než u obvyklých metod.

 

 

(Nový) život začíná ve třiceti

Ve věku kolem třicítky zpravidla přichází na řadu váhové výkyvy související s hormonálními změnami a také těhotenství, které se na ženském těle dokáže výrazně podepsat. V těhotenství žena přibere, pak zase zhubne, objem prsou denně kolísá během kojení a pokožka zároveň ztrácí svou pružnost a zpravidla se změnám nedokáže dobře přizpůsobit. Vazivová tkáň s přibývajícím věkem ochabuje a i když prsům neuškodí pravidelné cvičení a kvalitní podprsenka, jedinou opravdu účinnou metodou, jak prsům vrátit tvar, objem a souměrnost, je plastická operace. Dvojnásobná maminka Tereza po porodu řešila nejen ztrátu objemu, ale i asymetrii prsou, kterou vyřešilo použití implantátů o různých objemech - 375 ml a 325 ml. „I mé kamarádky uznaly, že jsem si operaci zasloužila a nová prsa si užívám já i můj přítel,“ říká se smíchem Tereza.

 

 

Čtyřicet na krku…a dekoltu

Tvorba estrogenu se v těle redukuje, pevnost a pružnost se snižují, prsa se začínají výrazněji prověšovat. Pokud se ale necítíte dobře a váš vzhled negativně ovlivňuje vaše sebevědomí a partnerský život, se změnou se nemusíte smiřovat. Proto se pro změnu rozhodla téměř čtyřicetiletá Sabina, které dokonalou postavu změnilo až pozdní těhotenství, prsa se po porodu výrazně vyprázdnila, prověsila a byla i jemně asymetrická. Proto primář plastické chirurgie Kliniky YES VISAGE, doporučil nejen zvětšení prsou, ale i jejich modelaci, která vyřešila povislost. „Nikdy by mě nenapadlo, že budu potřebovat plastickou operaci právě v oblasti dekoltu, ale jsem moc ráda, že jsem ji podstoupila a mám zpátky nejen objem, na který jsem byla zvyklá, ale i sebevědomí,“ uzavírá Sabina.

 

Krásná prsa jsou ale nejen o vzhledu, ale také o zdraví. Proto nezapomínejte na pravidelná samovyšetření a pokud objevíte jakékoliv hrudky či boule, nechte si je vyšetřit lékařem.

Nevíte, jestli podstoupit zákrok nebo operaci? Rádi vám poradíme.