Hubnutí ·

3 minuty čtení

·

21. 5. 2020

JEDINÝM SPOLKNUTÍM K VYSNĚNÉ POSTAVĚ

Hubnutí a obecně zdravý životní styl je v dnešní době opravdu žhavé téma. Všude kolem nás je spousta více či méně účinných metod na hubnutí. Hledáme ty nejzazší způsoby, které nám pomohou zhubnout nadobro. Operace žaludku je jedním z nich. Existuje i jiný způsob, u kterého nehrozí téměř žádné riziko. Už jste slyšeli o vstřebatelném gastro balónku z programu Elipse?

 

Hubnutí s balónkem

Jedná se o čtyřměsíční hubnoucí program Elipse, kdy vám je do žaludku pod dohledem lékaře zaveden speciální vstřebatelný gastro balónek. Navíc získáte odborný dohled od nutričního specialisty, který vám připraví jídelníček šitý přímo na míru. Velkou výhodou této metody je, že zavedení balónku nevyžaduje operaci ani endoskopické vyšetření, na rozdíl od bandáže žaludku či jiných gastrických metod hubnutí.

Zavedení bez obav a obtíží

Nejdříve vás čeká vstupní konzultace s lékařem a nutričním specialistou. Pak už nic nebrání zavést speciální gastro balónek přímo do žaludku. Jednoduše spolkne kapsli s úzkým katetrem a po jejím rozpuštění se v žaludku objeví balónek, který lékař pomocí katetru naplní fyziologickým roztokem a balónek se roztáhne do velikosti 550 ml. Díky tomu máte pocit sytosti a vystačíte si s mnohem menším množstvím stravy, než doposud. Katetr se po aplikaci roztoku a naplnění balónku sám uvolní a opatrně se vytáhne ústy ven.

Celý proces, od schůzky s lékařem až po zavedení balónku, nevyžaduje více než půl hodiny. Dokonce ani anestezie není zapotřebí. Vše probíhá naprosto šetrně a bezbolestně. Hospitalizace není nutná, proto můžete bez obav a bez jakýchkoliv omezení odejít domů.

16 týdnů pod dohledem

Zavedením kapsle ale spolupráce s lékaři a odborníky nekončí. Domů si odnesete chytrou váhu s mobilní aplikací a i nadále zůstáváte v pravidelném kontaktu s nutričním terapeutem. Připraví pro vás optimální úpravu jídelníčku, kterou můžete v průběh hubnutí společně konzultovat. Odborník je připraven vám poradit během celého programu i další dva měsíce po jeho ukončení.

Co nastane po 4 měsících?

Po uplynutí 16 týdnů a dodržování předepsané stravy, dochází k samovolnému vypuštění a vyloučení balónku ven z těla. Pokud jste dodržovali doporučení nutričního specialisty, budete se moci těšit z úbytku 10-15 % z celkové tělesné váhy.

Jste vhodným kandidátem?

Metoda gastrického balónku se především doporučuje pacientům, jejichž ukazatel poměru tělesné výšky a váhy (BMI) je větší než 27. Zda jste ideálním kandidátem nejlépe posoudí lékař na osobní konzultaci v prostředí soukromé kliniky.

Balónek za vás nezařídí vše

Celkovým zhubnutím to rozhodně nekončí. Abyste si svůj váhový úbytek udrželi a vyhnuli se nepříjemnému JOJO efektu, je nutné pokračovat ve změně životního stylu, který se díky celkovému programu naučíte. Balónek je zde pouze prostředníkem k vysněné postavě.

Nevíte, jestli podstoupit zákrok nebo operaci? Rádi vám poradíme.