laserová liposukce ·

6 minut čtení

·

8. 3. 2023

Liposukce podbradku

Dvojitá brada může mít různé příčiny, včetně dědičných faktorů, hmotnosti, anatomie a polohy dýchacích cest. Pokud máte dvojitou bradu, se kterou nejste spokojeni, nejste sami. Podle Americké společnosti pro dermatologickou chirurgii je až 68 procent lidí na světě na stejné lodi.

Při pohledu do zrcadla bychom rádi viděli svůj dokonalý, až aerodynamický profil, mnohé z nás ale trápí přebytečný tuk, který vytváří dvojitou bradu, nazývanou také submentální plnost.

Dvojitá brada může mít různé příčiny, včetně dědičných faktorů, hmotnosti, anatomie a polohy dýchacích cest. Pokud máte dvojitou bradu, se kterou nejste spokojeni, nejste sami. Podle Americké společnosti pro dermatologickou chirurgii je až 68 procent lidí na světě na stejné lodi.

A i když jste přirozeně štíhlí nebo jste tvrdě dřeli, abyste zhubli, nechtěný tuk na bradě může vzdorovat dietě a cvičení – proto mohou mít dvojitou bradu i fit lidé. Zde přichází na řadu tzv. chin lipo.

Mnoho lékařů může doporučit kombinaci zákroků a těmi jsou hlavně liposukce krku a lifting krku.

Liposukce brady

Liposukce brady (neboli submentální liposukce) trvale odstraňuje přebytečný tuk z oblasti pod bradou a čelistí pomocí malé tenké trubičky, známé jako kanyla. Odstranění tohoto povrchového tuku může pomoci zostřit linii čelisti, odstranit dvojitou bradu a dát zdání úbytku hmotnosti.

Chin lipo je „nejrychlejší a nejúčinnější způsob, jak řešit oblast dvojité brady, a když provedete rozšířenou liposukci také podél linie čelisti, můžete obličej více vyrýsovat,“ říká plastický chirurg z Yes Visage kliniky ."Prostoje jsou minimální a zotavení není vůbec bolestivé."

Jsem kandidátem na chin lipo?

Existují minimální limity pro to, kolik tuku lze odstranit. Primárním kritériem toho, co z někoho udělá dobrého kandidáta, je schopnost udržet si po zákroku stabilní váhu. Mezi pacienty, kteří by zákrok rozhodně neměli podstoupit, patří ti s výrazně povolenou kůží (zvýšený věk), se závažným zdravotním stavem (sklony ke krvácení, vysoký krevní tlak atd.) a se špatnou anatomií.

Kvalita pokožky, konkrétně její ochablost, také ovlivní úroveň výsledků, kterých můžete dosáhnout. Zatímco lipo může ze své podstaty napnout pokožku, pokud je již viditelně uvolněná, bude pravděpodobně po odstranění kůže vypadat ještě laxnější. Typicky vidíme zvýšenou laxitu a sníženou elasticitu s vyšším věkem. I když neexistuje žádný konkrétní věk, ve kterém nemůžete dělat lipo, 40 je obecný limit. Genetika, velký úbytek hmotnosti a dokonce i zdravotní stavy mohou ovlivnit laxnost kůže. Když má člověk výraznou laxnost, je pravděpodobně nejlepší volbou lifting krku.

 

Klady liposukce podbradku

  • Plastičtí chirurgové považují chin lipo za nejrychlejší a nejúčinnější způsob, jak se zbavit dvojité brady.
  • Tento ambulantní zákrok je bezbolestný díky lokální anestezii.
  • Je rychlý (do 45 minut).
  • Výsledky liposukci podbradku jsou velmi dlouhodobé, pokud si udržujete stálou váhu.

Nevýhody liposukce podbradku

  • Je běžné, že se po liposukci objeví modřiny a otoky, takže si budete muset vzít asi tři až pět dní volna, abyste se zotavili.
  • Počítejte s tím, že po zákroku budete nosit podbradní pásek po dobu až dvou týdnů nebo déle, aby se snížil otok a nahromadění tekutin. Tento podbradní pásek také pomáhá podporovat hojící se tkáně pro optimální výsledky.
  • Ne každý je dobrým kandidátem na liposukci podbradku. Dobrá elasticita pokožky a minimální ochablost je nezbytná, aby se po odstranění tuku nevytvářelo více povislé kůže na krku.
  • Chin lipo je stále chirurgický zákrok, takže pro úspěšný výsledek je prvořadé, aby jej provedl zkušený chirurg!

Jak se provádí liposukce brady?

Tato minimálně invazivní operace obvykle trvá méně než hodinu. Může být prováděna v ordinaci nebo v soukromém chirurgickém centru v místní anestezii, což je levnější a méně rizikové než celková anestezie. Někdy se podávají léky na uklidnění, takže se pacienti cítí uvolněnější a méně úzkostní.

Jakmile je ošetřovaná oblast znecitlivělá, můžete očekávat následující:

  • Váš chirurg vám udělá malé řezy (dlouhé asi jednu osminu palce) pod bradou a případně za ušními boltci.
  • Těmito řezy pak zavede kanylu, tenkou hadičku připojenou k vakuu.
  • Bude pohybovat kanylou přes tukovou vrstvu pod kůží, aby se rozbil a odstranil tuk, odstraní vaši dvojitou bradu a zároveň vytvaruje krk a čelist.

Řezy zmizí samy, není potřeba ani zašívání, jsou to milimetrové ranky, které nezanechají stopy.

  • Poté budete posláni domů s informacemi o péči po zákroku a také s podpůrným páskem na bradu, který udrží vaši pokožku napnutou, zatímco se hojí.

Jak bolestivá je liposukce brady?

Během procedury liposukce na bradě byste neměli cítit žádnou bolest kvůli lokálnímu anestetiku, které obvykle působí několik hodin. Jakákoli bolest během zotavování je obvykle mírná a měla by vymizet nejdéle do pěti dnů.

Jak dlouho trvá regenerace brady?

  • Lékaři v YES VISAGE doporučují vzít si 3–5 dní volna v práci na odpočinek a uzdravení.
  • První týden budete muset nosit kompresní podpůrný pásek brady nepřetržitě a další týden nebo dva v noci.
  • 10 dní po zákroku si odpočiňte, zvláště pokud máte fyzicky náročnou práci nebo provádíte namáhavé cvičení. Intenzivní aktivita může způsobit další otoky nebo dokonce otevřít řezy, pokud si nedáte pozor.
  • Obecně pacienti mají během procesu hojení různé stupně modřin a otoků. Otoky mohou být asymetrické a občas i hrudkovité. Buďte trpěliví. Otok by měl vymizet a případná uvolněná kůže by se měla sama stáhnout.
  • Někteří lékaři doporučují spát rovně na zádech

Za jak dlouho po liposukci podbradku uvidíte výsledky?

Hned po zákroku byste měli vidět rozdíl, ale počítejte s tím, že potrvá několik měsíců, než se vaše nová, štíhlejší čelist úplně vyklube z otoku.

Lékaři z YES VISAGE říkají, že je běžné pociťovat otoky po dobu nejméně tří měsíců po operaci, přičemž konečné výsledky se projeví až po šesti měsících nebo ještě později.

Pokud si všimnete uvolněné kůže dlouho po zákroku, může to znamenat, že neměla dostatečnou pružnost nebo se špatně hojíte. Promluvte si se svým chirurgem o tom, zda budete ke zpevnění uvolněné kůže potřebovat druhý postup, jako je lifting krku nebo nechirurgické ošetření.

Jak dlouho trvají výsledky liposukce brady?

Výsledky liposukce dvojité brady bývají působivé, konzistentní a dlouhodobé. Pokud má vaše pokožka dobrou elasticitu, výsledky mohou trvat až 10 let – pokud si udržíte stálou váhu.

Mnoho lidí mi řeklo, že vypadám, jako bych zhubla – s tím za námi chodí naše klientky po zákroku a my máme upřímnou radost!

Co vy? přemýšlíte nad liposukcí/úpravou brady?
Stačí kliknout a o zbytek se postaráme.

Objednat se na konzultaci

 

Nevíte, jestli podstoupit zákrok nebo operaci? Rádi vám poradíme.