Prevence ·

4 minuty čtení

·

9. 4. 2020

NASTUPTE NA CÉČKOVOU VLNU

Chcete zásadně posílit vlastní imunitu proti nejrůznějším virovým i bakteriálním infekcím? Pak je dobré výrazně zvýšit příjem vitamínu C!

 

Odborníci z celého světa se shodují, že vitamín C je důležitý v prevenci i při léčbě nejrůznějších infekcí a ani současná koronavirová infekce není výjimkou. Navíc z výzkumů posledních let vyplývá, že současná populace trpí jeho velkým nedostatkem. Díky tomu se stáváme méně odolnějšími vůči nejrůznějším virovým infekcím. Významně zvýšit hladinu vitamínu C v těle, tak abyste neonemocněli, můžete za pomoci infuzní terapie. Na základě vstupního vyšetření se stanoví přesná dávka céčka na míru každému z vás, případně se mohou infuze obohatit i o další vitamíny jako třeba E a D či jiné látky, které mají rovněž blahodárný vliv na imunitu.

 

Proč je právě vitamín C zásadní proti nežádoucím infekcím?

„Vitamin C má stěžejní význam pro celou řadu funkcí i orgánových struktur jako je tvorba a ochrana pojivové tkáně, podpora imunity včetně prevence chronického zánětu, syntéza nervových přenašečů včetně endorfinů či kardiovaskulární a onkologická prevence,“ vysvětluje docent Lubomír Novák  z Kliniky YES VISAGE, který se léta věnoval vědeckovýzkumné činnost v oblasti lékařské biochemie.

Za normální situace je denní spotřeba vitaminu C kolem 100 až 500 mg denně. Tyto dávky vám zajistí běžnou látkovou výměnu a běžné imunologické reakce, nemají však ochranný ani léčebný účinek. Proto při zátěžových situacích je nutné výrazně zvýšit příjem céčka alespoň na 750 mg i více.

 

 

Jak tělu zajistit zvýšený příjem céčka?

Bohužel ani stravou ani tabletkou tělu zvýšenou dávku 750 mg zajistit nemůžeme kvůli omezené kapacitě transportních systémů ve střevní sliznici a riziku jejího poškození. Navíc problém je, že běžně podávaný vitamín C je špatně vstřebatelný, proto většina tělem jen projde a vyloučí se močí. Právě proto se léčba vitamínem C ubírá cestou infuzí. „Infuze mají zejména protektivní efekt. A pokud je podáme už u probíhajícího zánětlivého onemocnění, pak se jejich efekt projeví tak, že zánětlivé změny neprobíhají v takovém rozsahu, “ vysvětluje docent Lubomír Novák z Kliniky YES VISAGE. V podstatě to znamená, že nemoc proběhne v lehčí formě, za kratší dobu a nezanechá tak masivní následky.

 

 

Pusťte si céčko žilou!

Efekt infuzí je zjevný právě v jarních měsících, kdy je naše imunita zkoušená nejen nejrůznějšími chřipkami a virózami, jako je třeba i nyní probíhajíc infekce Covid-19, ale i jarní únavou a zimními depresemi z nedostatku slunečního svitu. Běžná dávka při infuzi činí 0,1 g vitamínu C na kilogram váhy. Se zřetelem k průměrné hmotnosti v populaci cca 75 kg obsahuje infuze 7,5 g vitaminu C. Při významných váhových odchylkách je obsah vitaminu C proporcionálně korigován. „Kromě toho vitamín C potřebuje k sobě celou řadu dalších látek jako třeba vitamin E a glutathion. Pokud respektujeme tuto metabolickou následnost a podáváme takovéto infuze, můžeme dosáhnout velmi dobrého efektu na imunitu, ale i například zlepšení kardiovaskulárních parametrů apod.,“ prozrazuje docent Lubomír Novák z Kliniky YES VISAGE.

 

Naši předci měli oproti nám výhodu

Zajímavostí je, že naši biologičtí předchůdci – lidoopi měli v sobě gen, který jim umožňoval vlastní syntézu vitamínu C. Jelikož však žili v prostředí, kde bylo hodně rostlin s obsahem vitamínu C, které konzumovali, stal se tento gen nepotřebný a zmutoval. Proto jsme dnes zcela závislí na příjmu tohoto blahodárného vitamínu z venku. Jednou z nejefektivnější možností, jak ho tělu zajistit v dostatečném množství, jsou právě infuze.

 

Více o infuzní terapii na posílení imunity: https://www.yesvisage.cz/cz/imunostimulace

nebo na infolince: +420/227 777 777

Nevíte, jestli podstoupit zákrok nebo operaci? Rádi vám poradíme.