Ostatní ·

2 minuty čtení

·

22. 5. 2020

NEBUĎTE V KŘEČI!

Jaro je tady a ním i čas odhalování se. Už teď přemýšlíte, jak svůj šatník doplníte o trendy kousky. Krátké šaty a sukně rovnou zavrhujete, protože vaše nohy zdobí nevzhledná křečová žíla? Nemusíte, zbavte se jí jednou provždy snadno, rychle a bezbolestně!

Ptáte se, proč právě vy musíte řešit tento problém? Nezoufejte, nejste v tom sami. Dle studie trápí tento problém 30 až 60 % populace. Nejlehčí forma křečových žil tzv. metličkovité varixy se vyskytují téměř u každého druhého člověka. Závažnější forma křečových žil postihuje asi 30 % dospělých. Samozřejmě záleží na věku i pohlaví. S přibývajícími roky je toto onemocnění mnohem častější, a to zejména u žen. Ušetřeni však nejsou ani muži. Pravda, ti sice nenosí mini a nejsou pod takovým drobnohledem opačného pohlaví, ale ani v jejich případě to není zrovna hezký pohled.

Navíc křečové žíly mohou postupně způsobovat další problémy a komplikace. Při zanedbání péče může dojít například k zánětu povrchového žilního systému a v krajních případech pak k rozvoji kožních změn až bércového vředu. Důsledkem městnající se krve, může být vznik krevní sraženiny (trombózy), která i když výjimečně může způsobit plicní embolii.

Miniinvazivní léčba

Nebojte se, řešení existuje! Nebolí, neobjeví se krevní podlitiny a nebudete vyřazeni z aktivního života po několik týdnů. Tedy pokud nezvolíte chirurgické řešení, které nabízí většina nemocnic. Svěřte své nohy do rukou profesionálů a miniinvazivní léčbě a již druhý den budete fungovat jako obvykle. „Na klinice řešíme všechny formy křečových žil, a to od těch nejmenších – metličkovitých varixů až po pokročilé formy rozsáhlých varixů. Základem úspěšné léčby je důkladné vyšetření, díky kterému se pak stanoví vhodný léčebný postup,“ prozrazuje cévní chirurg MUDr. Peter Baláž z Kliniky YES VISAGE. Na metličkové a retikulární varixy platí aplikace sklerotizační pěny či roztoku nebo laseroterapie. K léčbě kmenových varixů je ideální radiofrekvenční či laserové odstranění, miniflebektomie a metody Clarivein nebo VenaSeal.

Nevíte, jestli podstoupit zákrok nebo operaci? Rádi vám poradíme.