Ostatní ·

2 minuty čtení

·

15. 6. 2020

NEPOVEDENÝ MAKE-UP

S nezdařeným klasickým líčením si hravě poradí odličovač, který máme všechny doma v koupelně. V případě permanentního make-upu to tak snadné nebude.

Nechtěly jste trávit čas každodenním líčením a zdokonalováním míst ve tváři, které nejsou zrovna ideální? Toužily jste po dokonalejším obočí, po plnějších rtech či po výraznějším pohledu bez práce, a proto jste se rozhodly pro permanentní make-up? Ovšem vaše volba nebyla zrovna šťastná a výsledek je doslova katastrofa. Co teď s tím? Pokud je možné ještě make-up šikovnou make-up artistkou upravit, zapátrejte mezi známými a nechte si nějakou doporučit. Budete možná překvapeni kolik žen toto zkrášlení podstoupilo. V případě, že se make-up už poopravit nedá, zachránit vás může jedině laser!

Není laser jako laser!

V estetické medicíně se používají různé typy laseru pro různá ošetření. Pokud chcete úspěšně odstranit nepovedený permanentní make-up, je třeba najít takový, který to skutečně dokáže. S nechtěnou ozdobou vám může pomoci nejvýkonnější laser současnosti StarWalker. „Tento laser vysílá velmi krátké pulsy, které rozbíjejí pigmenty. Část pigmentu se vstřebá a odstraní se buňkami imunitního systému z těla ven a část z pigmentu se vyloučí na povrch v podobě stroupku. Ten se během týdne oloupne,“ vysvětluje dermatoložka a anti-agingová specialistka MUDr. Tereza Gabryšová z Kliniky YES VISAGE.

Skvělé je, že zvládne odstranit nejen permanentní make-up ale i tetování. To je velmi zásadní informace, protože nezkušená make-up artistka se může při aplikaci barvy dostat hlouběji pod kůži do 2 až 3 mm, a pak už se jedná o trvalé tetování.

 

Kam za permanentním make-upem?

Vybrat si opravdu zkušenou make-up artistku není snadné. Dnes permanentní make-up dělá hodně lidí často bez praxe a zkušeností. Ideální je, pokud máte známou, která vám může někoho doporučit, a na které vlastně vidíte finální výsledek. V případě, že nikoho takového nemáte, zkuste zapátrat na internetu. Přečtěte si recenze a prohlédněte si fotky a videa. „Vždy se nejdříve objednejte na konzultaci a během rozhovoru se ptejte na vše co vás napadne. Zkušená odbornice by vám měla bez problému zodpovědět vše. Všímejte si i to, jak je sama upravená a zda prostor, kde pracuje je čistý a reprezentativní,“ radí manažerka Kliniky YES VISAGE. To vše vám může hodně napovědět.

Nevíte, jestli podstoupit zákrok nebo operaci? Rádi vám poradíme.