Plastická chirurgie ·

2 minuty čtení

·

19. 6. 2020

PRSA XXL: RADOST, NEBO STAROST!?

Ty, ke kterým nebyla příroda zrovna štědrá po nich touží a ty, které je mají, by si často přály ubrat alespoň jednu či dvě velikosti. Nevěříte?

Důvod je prostý. Opravdu velká prsa znamenají pro jejich nositelky nepřiměřenou zátěž, zejména pak pro jejich páteř. „Kromě velké hmotnosti časem dochází i ke změně polohy, kdy prsa poklesnou a zatěžují páteř v místě, kde to není zcela přirozené. To potvrzuje studie, která popsala, že pouhá změna tvaru prsou s malým zmenšením i o pouhých 200 gramů na jedno prso výrazně zlepšila potíže s krční páteří,“ vysvětluje primář plastické chirurgie. Je tedy logické, že bolesti zad, krční páteře, hlavy a případné dýchací obtíže mohou souviset právě s velikostí a pozicí prsou. Navíc mají-li ženy práci, kdy jsou celý den na nohou a v mírném předklonu, mohou být potíže mnohem výraznější.

 

Zbavte se nepříjemné zátěže!

Ulevit své páteři můžete jednoduše. Svěřte se do rukou šikovného plastického chirurga a nechte si svá prsa zmenšit. O kolik velikostí své bujné poprsí nakonec zmenšíte, záleží na vás. Nicméně vždy je dobré naslouchat i doporučením lékaře, který vám poradí jak z estetického, tak ze zdravotního hlediska. Skvělé je, že během zmenšení je možné provést i modelaci prsou a vyřešit jejich případnou asymetrii a nežádoucí pokles. „V případě, že je třeba také pozdvihnout poprsí, zajišťujeme novou pozici prsou pomocí tzv. vnitřní podprsenky. Tedy speciálně upravené části prsou, která slouží k závěsu prsní žlázy ve vyšší poloze. Nebo pomocí umělé síťky, například gala-flex,“ prozrazuje primář plastické chirurgie.

Klidový režim

Počítejte s tím, že nějaký čas po operaci je třeba dodržovat speciální režim nastavený lékařem, aby konečný výsledek byl co nejlepší. První měsíc je třeba opravdu důsledně dbát na doporučení lékaře, druhý měsíc už je volnější. Neznamená to, že na dva měsíce váš život zcela skončí. Nicméně s určitými omezeními je třeba počítat. Výsledek však oceníte. Budete zase moci volně dýchat, zbavíte se věčných migrén a bolestí zad. Vaše prsa budou sice o něco menší, ale za to dokonalá a více žádoucí. 

Nevíte, jestli podstoupit zákrok nebo operaci? Rádi vám poradíme.