Dermatologie ·

2 minuty čtení

·

7. 3. 2020

Z OČÍ DO OČÍ

Při seznamovaní s novými lidmi jsou právě oči místem, kam se podíváme nejdříve. A téměř okamžitě si všimneme každého nedostatku jako jsou právě kruhy pod očima. Zbavte se jich snadno, rychle a hlavně napořád!

 

Už několik let každé ráno maskujte za pomoci korektoru tmavá místa pod očima, která způsobují, že vypadáte unavenější a starší než ve skutečnosti jste? Nemaskujte svůj problém, ale vyřešte ho! Stačí jen zajít za odborníky na estetickou medicínu a máte po starostech.

 

Pokožka očního okolí je velmi jemná a tenká a důvodů, proč se objevují kruhy pod očima, je celá řada. Nejčastěji za to může nedostatek spánku. Stačí, pokud jste dlouho do noci pracovali, anebo jen nemohli spát. Nedostatek odpočinku se pod očima ihned projeví. Za nevzhlednými kruhy může stát i nadbytek spánku. Svou roli však hraje také věk, genetické dispozice a další faktory jako stres, dehydratace, delší pláč, větší konzumace alkoholu, nadbytečný příjem soli, alergie či těhotenství.

 

A jak kruhy pod očima vznikají? „Kruhy pod očima vznikají jako stín v místech těsně pod okem, kde tenkou kůži prosvítají žilky uložené v hloubce kůže. Ve většině případů jsou způsobené geneticky zvýrazněním vazivového septa, které odděluje očnici a podočnicovou část tváře,“ vysvětluje dermatoložka a anti-agingová specialistka MUDr. Tereza Gabryšová z Kliniky Yes Visage. Následkem toho pak působíte unaveným až strhaným dojmem, který vám celkově přidává na věku. Navíc s přibývajícími roky může tento odstín tmavnout. Se vznikem tukových váčků se pak trojúhelníkovitá oblast pod očima opticky ještě více propadá.

 

 

Toužíte svůj problém opravdu vyřešit? Prohlubně a kruhy pod očima lze redukovat a odstranit díky speciální jemné výplňové technice na bázi kyseliny hyaluronové a aktivních látek. Vůbec poprvé je tato technika určena speciálně právě pro oční okolí a dokáže obnovit strukturu jemné pokožky, rovnoměrně se rozprostřít a přirozeně vyplnit propady a kruhy pod očima. Zároveň dokáže obnovit pružnost problematické pokožky, srovnat tvar a hustotu pokožky a obnovit tak i její schopnost opět odrážet světlo. „Výplně pod očima vydrží minimálně rok, ve většině případů 3-4 roky, u někoho napořád, vždy záleží na reakci organismu na vybranou výplň,“ prozrazuje MUDr. Tereza Gabryšová z Kliniky Yes Visage.

 

Rozjasnit a zpevnit pokožku kolem očí je možné i za pomocí ošetření očního okolí biostimulačními mononitěmi s peptidy. V případě závažných tukových prolapsů, kde je i nadbytek kůže pod okem, je vhodnějším řešením plastická operace. Jaká metoda je pro vás ideální, vám doporučí ošetřující lékař.

Nevíte, jestli podstoupit zákrok nebo operaci? Rádi vám poradíme.