Prevence ·

2 minuty čtení

·

7. 3. 2020

ZDRAVÍ JE NEJLEPŠÍ INVESTICE

Znát svůj zdravotní stav, znamená předcházet včas nejrůznějším onemocněním. Jedině tak můžete mít nad svým zdravím kontrolu a vést dlouhý a kvalitní život.

Statistiky jsou neúprosné. V počtu onkologických onemocnění zaujímáme přední místa v Evropě. A lépe na tom nejsme ani v případě kardiovaskulárních chorob. Můžeme si za to tak trochu sami - nezdravý životní styl, málo pohybu a stres.

Navíc na prevenci pravidelně zapomínáme a k lékaři většinou jdeme, až když se nějaký problém objeví. To už však může být pozdě! Možná používáte stejnou výmluvu, jako většina lidí. Nemám čas trávit dlouhé hodiny v přeplněných čekárnách lékařů.

Skvělé je, že dnes už svůj drahocenný čas ztrácet nemusíte, a přesto můžete mít dokonalý přehled o svém zdraví. Vyzkoušejte služby soukromé kliniky a objednejte se jednou za rok či dva na komplexní preventivní screening zdraví.

 

 

Skrz na skrz

Výhodou komplexního preventivního vyšetření je, že během jediného dopoledne v příjemném prostředí soukromé kliniky, zjistíte vše, co potřebujete o svém zdraví vědět. „Smyslem vyšetření je monitoring rizikových onemocnění. Při vyšetření kardiovaskulárního systému se zaměřujeme na tlak krve, činnost srdce, jeho anatomii a funkčnost. Stejně pečlivě vyšetříme žíly na dolních končetinách a hlavní tepny, jež přivádějí krev do mozku. Interní vyšetření následně mapuje za pomoci ultrazvuku srdce, břicho a u žen také prsa. Nedílnou součástí je i vyšetření krve, jež nám podá informaci o stavu a funkci jater, ledvin a dalších orgánů. Zjišťujeme také cholesterol, tuky a stanovujeme riziko možného vzniku aterosklerózy,“ prozrazuje vedoucí Centra preventivní medicíny Kliniky YES VISAGE MUDr. Pavel Boček.

Od klientů si na Klinice YES VISAGE berou i pečlivou onkologickou anamnézu. Velmi důležitým vyšetřením je i stanovení hladin nádorových markerů. U žen se jedná především o markery karcinomu prsu a gynekologických nádorů. U mužů pak stanovení hladin PSA. A samozřejmě i další onkologické markery vážící se k výskytu nejčastějších druhů nádorových onemocnění tedy plic, žaludku, střev a jiné.

 

 

V rukou specialistů

Pokud se rozhodnete přijít do Centra preventivní medicíny Kliniky YES VISAGE vězte, že se vám budou věnovat špičkový lékaři ve svém oboru, kteří působí na předních českých nemocnicích. Můžete si být tedy jistí, že se svěřujte do těch nejlepších rukou. Ať už se rozhodnete jít jakoukoliv cestou, na preventivní péči o své zdraví byste neměli zapomínat. Jedině, pokud budete zdraví, budete si moci užívat života naplno.

Nevíte, jestli podstoupit zákrok nebo operaci? Rádi vám poradíme.