Hubnutí ·

2 minuty čtení

·

15. 6. 2020

JAK NA PLOCHÉ BŘÍŠKO?!

Nedaří se vám vycvičit břicho do stavu, v jakém bylo ve dvaceti? Ani posilovna ani zdravý životní styl nezabírají? Neváhejte a svěřte se do rukou plastického chirurga.

Jak čas letí, je stále těžší udržet své tělo ve formě! Zejména u mužů patří břicho k nejproblematičtějším partiím, kde se ukládá tuk. Může za to nezdravá životospráva, málo pohybu, sedavé zaměstnání a záliba ve zlatavém moku. Nicméně ani ženy nejsou ušetřeny. Zejména pak po porodu se bříško stává problematickou partií číslo jedna.

Máte za sebou dvě, tři těhotenství, která se viditelně podepsala na vaší postavě? Nejen, že jste se nabraných kil zcela nezbavila, ale vaše bříško celkově ztratilo tvar. A to i přesto, že na sobě tvrdě makáte a pravidelně cvičíte. Bohužel po porodu se často objevují v oblasti břicha nežádoucí změny, povolená a pokleslá kůže se striemi, někdy dokonce převis v okolí pupíku a podbřišku. Dochází i k povolení břišních svalů, což se projevuje rozestupem břišních svalů ve střední části a může se přidat i pupeční kýla.

 

 

Řešení šitá na míru

Pokud zůstala po porodu břišní stěna pevná a kůže je jen lehce povolená, pomoci vám může liposukce. Ovšem v opačném případě dosáhnete plochého bříška jen díky plastické operaci neboli abdominoplastice. Zda podstoupíte kompletní abdominoplastiku nebo méně rozsáhlý výkon miniabdominoplastiku záleží na stavu problematické partie. „Miniabdominoplastika řeší přebytky kůže v oblasti podbřišku. Kompletní abdominoplastika pak postihuje celé břicho a může mít různé modifikace dle předoperačního nálezu. Současně s uvedenými operacemi se může také provést korekce rozestupu svalů nebo pupeční kýly,“ vysvětluje primář plastické chirurgie z Kliniky YES VISAGE.

Dále je možné oba zmiňované výkony kombinovat i s liposukcí a pak mluvíme o lipoabdominoplastice. Používá se v případech, kdy je třeba kůži nejen vypnout a odstranit nadbytek kožní stěny - včetně možné úpravy břišních svalů, ale i redukovat podkožní tukovou tkáň.

 

 

Nový život

Pravda je, že po zákroku si budete muset dopřát šetřící režim, zejména pak svému bříšku. Potřebuje trochu času, aby se vše správně zhojilo. Délka rekonvalescence záleží na typu a rozsahu zákroku. „Pokud byly sešity svaly, pak je šetření napínání břišní stěny velmi důležité. Po výkonu je třeba nosit kompresivní prádlo, buď elastický návlek nebo břišní pás,“ prozrazuje primář plastické chirurgie z Kliniky YES VISAGE. Nicméně po zhojení už nebudete muset přemýšlet, zda vyrazit se známými do sauny, na bazén či na pláž. Naopak budete se moci nejen v plavkách pochlubit dokonalým bříškem!

Nevíte, jestli podstoupit zákrok nebo operaci? Rádi vám poradíme.