Dermatologie ·

2 minuty čtení

·

20. 5. 2020

PRYČ S POMERANČOVOU KŮŽÍ!

Celulitida neboli „pomerančová kůže“ trápí nejen ženy, ale i nejednoho muže. A zbavit se ji není vůbec snadné! Pouhá změna životosprávy často nestačí. Zajímá vás nejúčinnější řešení? Máme pro vás několik tipů, jak s ní zatočit.

 

Jak jistě víte celulitida není závažné onemocnění, jde zejména o estetický problém. Projevuje se na povrchu pokožky ve formě nevzhledných ďolíčků. Takto postižená kůže připomíná slupku pomeranče, proto je někdy označována jako „pomerančová kůže“. Jednoduše jde o ochabnutí vazivové tkáně, k němuž dochází zpravidla kvůli nedostatku pohybu. Někdy se však objevuje i u štíhlých lidí a dokonce ji mívají i sportovci.

Změňte životní styl

Kritickými faktory jejího vzniku jsou často hormonální změny. Ať už v pubertě, těhotenství či v menopauze. Někdy ji může vyvolávat i používání hormonální antikoncepce. Svou roli často hraje i genetická predispozice, kterou lze jen stěží ovlivnit. Nicméně jsou věci, které ovlivnit můžete. Skoncujte s kouřením, omezte pití alkoholu a předcházejte obezitě zdravím životním stylem. Pijte dostatek tekutin a rozhýbejte zpomalený krevní oběh a lymfatický systém díky pravidelnému pohybu. Jedině tak se nebudou škodlivé látky v těle hromadit!

Použijte účinné zbraně

Zabojovat však bude nutné na více frontách. Začněte s celkovou změnou životního stylu, vyzkoušejte odstranění celulitidy pomocí špičkového přístroje Vacupress, který povrch pokožky jemně nasaje a zároveň promasíruje. Podtlak vzniklý sáním dokáže odblokovat tok krve a kyslíku v tkáních a rozhýbat zpomalený lymfatický systém, který začne opět plnit svou funkci. Dojde k postupnému odplavování nahromaděných tuků, toxinů a dalších nežádoucích látek.

Tato unikátní metoda posouvá hranice klasické celulitní léčby, neboť dochází nejen k mizení projevů celulitidy, ale i k obnově zdraví celé pokožky. Výsledkem je krásně hladká tonizovaná pokožka.

Další možností je dermoválečková mezoterapie. Provádí se pomocí speciálního patentovaného válečku. Ten obsahuje několik desítek titanových mikrojehliček postupně vpravujících do podkoží příjemnou emulzi, která je bohatá zejména na vitamíny, minerály, proteiny a tělu vlastní kyselinu hyaluronovou. Mezoterapie pomáhá z těla odstraňovat volné radikály a působí výrazně antioxidačně. Navíc stimuluje produkci kolagenu a elastinu. Díky tomu je pokožka viditelně pevnější a hladší.

Nevíte, jestli podstoupit zákrok nebo operaci? Rádi vám poradíme.